2011-11-08 19:26:30• hírek • Póti Orsolya

Az Aviva-módszerről hallhattak előadást

A Szatmári Baba-mama Klub havonta egyszer érdekes előadásokkal és foglalkozásokkal várja az érdeklődő anyukákat és kismamákat. A klub meghívott előadója ezúttal Szilágyi Andrea hormontorna oktató volt, aki az Aviva-módszerről mesélt a résztvevőknek.

November 8-án Szilágyi Andrea hormontorna oktató érdekes előadását hallgathatták mindazok, akik 17 órakor ellátogattak a Szatmárnémeti Evangélikus-Lutheránus Imaterembe. Andrea arról a módszerről tartott előadást, melynek kitalálója és továbbfejlesztője Aviva Gabriella Steiner, az Izraelben élő magyar származású tornatanárnő, akit sok éven keresztül foglalkoztatott az a kérdés, hogy, hogyan lehetséges az, hogy az embereknek megvan a képessége arra, hogy a hugyhólyag ürítését és a székletét tudja szabályozni, a nő méhének a működését pedig nem.

Aviva még 1966-ban kitalált egy olyan gyakorlatsort, melynek elvégzése után a rendszertelenül menstruáló nők, valamint a korai klimaxtól szenvedők menstruációt kaptak. Tóth Lívia rekreációs sportoktató magától Avivától sajátította el a tornát; majd ő foglalta újra össze az Aviva által kifejlesztett gyakorlatokat és adta tovább mindazoknak, akik kezükbe akarták venni női sorsuk irányítását.

Szatmárnémetiben Szilágyi Andrea oktatja az Aviva-tornát, mely az alhas a belső hasi és gátizmok, a farizmok megmozgatásával éri el pozitív hatását, tisztítva a petevezetéket és serkentve a peteérést. A mozgás fokozza az adott terület vérkeringését, így több oxigén, vitamin, hormon és más életfontosságú anyag jut a „célszervezetbe". A férfiak számára kifejlesztett gyakorlatok segítenek a prosztata problémák, a vizelési gondok és a potencia zavarok megoldásában.

Andrea azt is elmondta, a tornát nem ajánlott könyvből oktató nélkül megtanulni, ugyanis a helytelenül elsajátított mozdulatok nem kívánt hatást válthatnak ki. A gyakorlatok erőteljesek, ezért fontos, hogy tapasztalt oktató irányítson a minimum 4-5 alkalomból álló tanfolyamon. Az előadás végén az oktató néhány gyakorlatot is bemutatott, hogy a résztvevőknek éppenséggel legyen némi fogalmuk arról, hogy milyen gyakorlatokból áll egy-egy alkalom.

Az Aviva-módszerről további érdekes információkat a www.avivamoszer.hu oldalon találhatsz, vagy keresd fel Szilágyi Andrea hormontorna oktatót, a szatmár.ro hormontorna szakértőjét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: